websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Májusban a Hónap Embere Kosztolányi Bence

Szerző: | jún 23, 2022 | Hónap embere | 0 hozzászólás

A fiatal fotóművész Vácon született 1997-ben. Középiskolai tanulmányait a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, majd a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnáziumban, gépészeti és CNC technikumon végezte.

Jelenlegi munkahelye a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő Központ, ahol rendezvényszervező és informatikai kommunikációs eszközkezelő pozícióban dolgozik.

A fotózást 2014-ben kezdte és akkor még csak kedvtelésből örökítette meg a számára izgalmas pillanatokat, tájakat. Rövid időn belül szembesült azzal, hogy ez a hobbi sokkal többet jelent számára, mint az okostelefon segítségével készített életképek világa.

A fotográfia egy bonyolultabb gondolkodásforma és művészet is egyúttal.

Ugyanott állva a fotós valami mást lát, mint a többi ember. Csak akkor lehet jó a kép, ha a fotós mélyen benne áll abban a pillanatban, amit megörökít.

S itt kezdődik a művészi fotózás, ami Bence életének legmeghatározóbb elemévé vált!

2019 óta rendszeresen vesz részt hazai és külföldi fotópályázatokon, ez idő alatt 18 országban sikerült az eredményes bemutatkozása.

2019. szeptember 27-én a Cewe Awards 2019 fotópályázaton második helyezést ért el, s az összesített kategóriában a 11. helyre sorolta a rangos fotográfusokból álló szakmai grémium. A CEWE Awards egy nemzetközi fotópályázat és a pályaműveket a Tájak, Emberek, Természet, Épület és infrastruktúra, Sport, Ételek, Humor, Hobbi és szabadidő, Állatok, valamint az Utazás és kultúra kategóriákban várják a szervezők. 2019-ben közel 500.000 fotóval pályáztak a jelöltek.

Sikerein felbátorodva Kosztolányi Bence még intenzívebben folytatta a művészi fotózást és beküldte alkotásait a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) pályázataira. Elmondása szerint az első pályázata teljes kudarc volt, azonban a második és harmadik versenyen már díjazott lett, 9 elismerést sikerült elnyernie.

2021. november 23-án addigi tevékenysége kiteljesedett, mert elérte a minősített művész címet. Ezen diplomát a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP: Fédération Internationale de l’Art Photographique) ítélte oda a váci fotógráfusnak.

A fentiek alapján ítélte oda a Közösen a Városért Egyesület a HÓNAP EMBERE elismerést a fiatal művésznek!

További színes, témagazdag és elismerésben bővelkedő alkotótevékenységet kívánunk, Bence!

Közösen a Városért Egyesület - Május Hónap Embere - Kosztolányi Bence

Hasonló tartalom

A júniusi Hónap Embere Kirsner Erika

A júniusi Hónap Embere Kirsner Erika

Kirsner Erika 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. 2000-ben az olimpiára készülő bő keret tagja volt. Első világversenye a 2000-ben, Romániában megrendezett Európa-bajnokság volt, ahol aranyérmet is szerzett. Nyolc szezont játszott a Ferencvárosnál, ahol az utolsó...

Áprilisban a Hónap Embere dr. Szalóki Tibor.

Áprilisban a Hónap Embere dr. Szalóki Tibor.

1977-ben kezdett a váci kórházban dolgozni, először medikusként a belgyógyász gyakorlatát töltötte itt. Ez idő alatt megtetszett neki a kórház, a kollégák önzetlensége és közvetlensége. Az egyetemen emésztőszervi endoszkópiát tanult a Tudományos Diákkörben. Ez az...

A márciusi Hónap Embere Vincze Imre. 

A márciusi Hónap Embere Vincze Imre. 

Vincze Imre a  középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte. Ezután a Szendehelyi Általános Iskolában volt tanár, majd a Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán volt magyar és történelem szakos tanár. 1983-tól 1990-ig a Király Endre...

A hónap embere Bíró György 2022.  február

A hónap embere Bíró György 2022. február

Bauxitbányában kezdett dolgozni a föld alatt, míg bányamester lett egy külszíni bányában, ami egy ősfenyves közepén természetpusztítással járt. Ezért úgy döntött, hogy inkább környezetvédelemmel fog foglalkozni. Vácra költözött, és elvégezte a környezetvédelmi, majd a...