websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Májusban a Hónap Embere Kosztolányi Bence

Szerző: | jún 23, 2022 | Hónap embere | 0 hozzászólás

A fiatal fotóművész Vácon született 1997-ben. Középiskolai tanulmányait a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, majd a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnáziumban, gépészeti és CNC technikumon végezte.

Jelenlegi munkahelye a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő Központ, ahol rendezvényszervező és informatikai kommunikációs eszközkezelő pozícióban dolgozik.

A fotózást 2014-ben kezdte és akkor még csak kedvtelésből örökítette meg a számára izgalmas pillanatokat, tájakat. Rövid időn belül szembesült azzal, hogy ez a hobbi sokkal többet jelent számára, mint az okostelefon segítségével készített életképek világa.

A fotográfia egy bonyolultabb gondolkodásforma és művészet is egyúttal.

Ugyanott állva a fotós valami mást lát, mint a többi ember. Csak akkor lehet jó a kép, ha a fotós mélyen benne áll abban a pillanatban, amit megörökít.

S itt kezdődik a művészi fotózás, ami Bence életének legmeghatározóbb elemévé vált!

2019 óta rendszeresen vesz részt hazai és külföldi fotópályázatokon, ez idő alatt 18 országban sikerült az eredményes bemutatkozása.

2019. szeptember 27-én a Cewe Awards 2019 fotópályázaton második helyezést ért el, s az összesített kategóriában a 11. helyre sorolta a rangos fotográfusokból álló szakmai grémium. A CEWE Awards egy nemzetközi fotópályázat és a pályaműveket a Tájak, Emberek, Természet, Épület és infrastruktúra, Sport, Ételek, Humor, Hobbi és szabadidő, Állatok, valamint az Utazás és kultúra kategóriákban várják a szervezők. 2019-ben közel 500.000 fotóval pályáztak a jelöltek.

Sikerein felbátorodva Kosztolányi Bence még intenzívebben folytatta a művészi fotózást és beküldte alkotásait a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) pályázataira. Elmondása szerint az első pályázata teljes kudarc volt, azonban a második és harmadik versenyen már díjazott lett, 9 elismerést sikerült elnyernie.

2021. november 23-án addigi tevékenysége kiteljesedett, mert elérte a minősített művész címet. Ezen diplomát a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP: Fédération Internationale de l’Art Photographique) ítélte oda a váci fotógráfusnak.

A fentiek alapján ítélte oda a Közösen a Városért Egyesület a HÓNAP EMBERE elismerést a fiatal művésznek!

További színes, témagazdag és elismerésben bővelkedő alkotótevékenységet kívánunk, Bence!

Hasonló tartalom

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

Rusvay Balázs 1956-ban született Vácon. Egészen az érettségiig itt is tanult, majd a szentendrei mentőállomáson kezdett dolgozni 1974-ben. Miután a honvédségtől leszerelt, a váci mentőállomáson dolgozott, és a főiskolát is befejezte. 1986-tól 2 évvel ezelőtti...

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Csanád 10 éve kajakozik, 9 éves kora óta. Először csak hobbiként tekintett rá, azonban az első komoly eredménye után, amelyet egy Országos Bajnokságon ért el, magával ragadta a versenyszellem. Nagyon élvezi a kajakozást, és azt, hogy a természetben sportolhat,...

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János pedagógus, karate edző. Élete egybe forrt a Familia Gladiatoria Pannonica Egyesülettel, mely 37 évvel ezelőtt alakult meg, és amely egy civil hagyományőrző egyesület. Nagyon sok gladiátor-és misztérium játékot mutattak be...

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge. Csenge 6 éves kora óta kézilabdázik, érettségi után jött Vácra játszani 2018-ban. Életében a fő irányvonal a sport, jelenleg is mozgásterápiával kapcsolatos szakmát tanul a kézilabda mellett. Eddigi legnagyobb eredményének az...