websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Májusban a Hónap Embere Kosztolányi Bence

Szerző: | jún 23, 2022 | Hónap embere | 0 hozzászólás

A fiatal fotóművész Vácon született 1997-ben. Középiskolai tanulmányait a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, majd a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnáziumban, gépészeti és CNC technikumon végezte.

Jelenlegi munkahelye a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő Központ, ahol rendezvényszervező és informatikai kommunikációs eszközkezelő pozícióban dolgozik.

A fotózást 2014-ben kezdte és akkor még csak kedvtelésből örökítette meg a számára izgalmas pillanatokat, tájakat. Rövid időn belül szembesült azzal, hogy ez a hobbi sokkal többet jelent számára, mint az okostelefon segítségével készített életképek világa.

A fotográfia egy bonyolultabb gondolkodásforma és művészet is egyúttal.

Ugyanott állva a fotós valami mást lát, mint a többi ember. Csak akkor lehet jó a kép, ha a fotós mélyen benne áll abban a pillanatban, amit megörökít.

S itt kezdődik a művészi fotózás, ami Bence életének legmeghatározóbb elemévé vált!

2019 óta rendszeresen vesz részt hazai és külföldi fotópályázatokon, ez idő alatt 18 országban sikerült az eredményes bemutatkozása.

2019. szeptember 27-én a Cewe Awards 2019 fotópályázaton második helyezést ért el, s az összesített kategóriában a 11. helyre sorolta a rangos fotográfusokból álló szakmai grémium. A CEWE Awards egy nemzetközi fotópályázat és a pályaműveket a Tájak, Emberek, Természet, Épület és infrastruktúra, Sport, Ételek, Humor, Hobbi és szabadidő, Állatok, valamint az Utazás és kultúra kategóriákban várják a szervezők. 2019-ben közel 500.000 fotóval pályáztak a jelöltek.

Sikerein felbátorodva Kosztolányi Bence még intenzívebben folytatta a művészi fotózást és beküldte alkotásait a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) pályázataira. Elmondása szerint az első pályázata teljes kudarc volt, azonban a második és harmadik versenyen már díjazott lett, 9 elismerést sikerült elnyernie.

2021. november 23-án addigi tevékenysége kiteljesedett, mert elérte a minősített művész címet. Ezen diplomát a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP: Fédération Internationale de l’Art Photographique) ítélte oda a váci fotógráfusnak.

A fentiek alapján ítélte oda a Közösen a Városért Egyesület a HÓNAP EMBERE elismerést a fiatal művésznek!

További színes, témagazdag és elismerésben bővelkedő alkotótevékenységet kívánunk, Bence!

Májusban a Hónap Embere Kosztolányi Bence

Hasonló tartalom

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Fazekas László Debrecenben született. A zenéhez 7 éves korában került közel, először zongorázni tanult. Később megismerkedett az ütőhangszerek csodálatos világával, de a zongorázást sem hagyta abba. 1966-ban szerzett Debrecenben ütőhangszeres tanári diplomát. 1968-ban...

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

Simon Máriának gyerekkora óta végigkíséri életét a zene. Azért kezdett el zongorázni, hogy kántorálhasson majd, ezzel együtt a Cecília kórusban is énekelt. Benne volt a mindennapjaiban a zene a tanulás mellett. A Fehérek templomában a kórusalakítás óta a liturgiában...

Az augusztusi Hónap Embere Stöckler Bernadett

Az augusztusi Hónap Embere Stöckler Bernadett

Stöckler Bernadett korábban a Fradiban tornázott és később edzősködött is ott. 22 éve költözött vissza Vácra Barcelonából. Innen is fakad az Egyesületének a neve: Puente, ami hidat jelent, mert kapcsolatot teremt az emberek, városok között. Szerette volna, ha a...

A júliusi Hónap Embere Dr Áfra Tamás

A júliusi Hónap Embere Dr Áfra Tamás

Nincs olyan váci lakos, aki ne ismerné Dr Áfra Tamás nevét. Doktor Úr 61 évig praktizált, és végezte a gyógyítást. Már 5-6 éves korában tudta, hogy gyógyítással szeretne foglalkozni. Valamiért az a szó, hogy doktor bácsi nagyon tetszett neki. Amikor megkérdezte tőle...