websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente

Szerző: | dec 21, 2022 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente, a Dunakanyari Látássérültek Egyesületének elnöke.

Levente 2009-ben egy betegség miatt lett látássérült. 2011-től kezdődött a rehabilitációja, ahol újra megtanulta a hétköznapi dolgokat, például közlekedni. 2012 óta dolgozik, A Vakok és Gyengénlátók Egyesületénél pedig 2013 óta, ahol rögtön elnökségi tagként kezdett. Később alelnök, majd 2015-től elnök is lett az Egyesületben.

Egyik legfőbb motivációja az volt, hogy önállóan meg tudjon tanulni közlekedni, hogy az akkoriban 10 éves kislányát fel tudja egyedül is nevelni.

Sportolni orvosi javaslatra kezdett, miután cukorbetegséget állapítottak meg nála. 15 évesen karatéval kezdett, amit sok évig űzött. Lánya születése után kedvtelésből barátaival futni járt, majd később kondi terembe járt. Betegsége miatt egy időre abbahagyta a sportot, de később újra kezdte. 2014-től már önállóan edzett, és a sportoló közösség tagja lett.

Az edzőteremben az egyik edző felajánlotta Leventének, hogy felkészíti egy testépítő versenyre, amire el is kezdték a felkészülést. A versenyt meg is nyerte, majd további testépítő versenyeket is, többek között egy EB második helyezett, valamint egy Ausztria kupa nyertese lett. Amikor a Spartan verseny Vácra jött, felajánlották neki, hogy induljon a futamon. A versenyt a nehézségek ellenére nagyon élvezte és egy nagy játszótérnek érezte, ahol újra gyerek lehetett.

Néhány olyan dolgot is megosztott velünk, amivel mindenki segíthet a hétköznapokban azoknak, akik valamilyen látási sérüléssel élnek:

  • Először kérdezzünk!
  • Ne vegyük ki a kezükből a botot!
  • Ne rángassuk a kezüket, hagyjuk, hogy belénk karoljanak!
  • A segítő kutyák szolgálatban vannak, „dolgoznak”! Ne etessük és ne simogassuk meg őket, és erre a gyerekek figyelmét is hívjuk fel! A kutya figyelmének elvonása nagyon balesetveszélyes.
  • Soha ne a botot tartó keze felől próbáljunk segíteni!
  • A segítő kutyákat mindenhova be kell engedni!

Nem szeretnénk lelőni a poént, de hamarosan egészen más oldalát is megismerhetjük Leventének, amit már nagyon várunk, és szurkolunk neki!

További sikereket és jó egészséget kívánunk!

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente

Hasonló tartalom

A májusi Hónap Embere Magyari József

A májusi Hónap Embere Magyari József

Magyari József a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, mezőgazdász szülőktől származik. Józsefnek egész életét átitatja a sport és annak szeretete. Először a kézilabda és a labdarúgás keltette fel az érdeklődését, akkori...

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

Vidéki családból származik, és 9 éves korában döntötte el, hogy tanítani szeretne. Voltak hatások, amik arra késztették volna, hogy ne tanítónéni legyen, de végül kitartott a hivatás mellett, amely egész életében úgy érezte, hogy az övé. Sok gyerek volt náluk a...

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Gyakorlatilag gyerekkorától meghatározó volt a sport az életében. Kisvácon született és gyermekként hétvégeken délelőtt a kézilabda délután a focimeccsekre járt. Református családból származik, László bátyja, Katalin nővére után harmadik gyermekként. A szülei mindent...

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Június 6-án voltunk a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskola gyereknapján, és megkértük két barátunkat, Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Imre Roland művész urat, aki az Operett Színház művésze, hogy tartsanak velünk, akik mindketten azonnal igent...