websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente

Szerző: | dec 21, 2022 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente, a Dunakanyari Látássérültek Egyesületének elnöke.

Levente 2009-ben egy betegség miatt lett látássérült. 2011-től kezdődött a rehabilitációja, ahol újra megtanulta a hétköznapi dolgokat, például közlekedni. 2012 óta dolgozik, A Vakok és Gyengénlátók Egyesületénél pedig 2013 óta, ahol rögtön elnökségi tagként kezdett. Később alelnök, majd 2015-től elnök is lett az Egyesületben.

Egyik legfőbb motivációja az volt, hogy önállóan meg tudjon tanulni közlekedni, hogy az akkoriban 10 éves kislányát fel tudja egyedül is nevelni.

Sportolni orvosi javaslatra kezdett, miután cukorbetegséget állapítottak meg nála. 15 évesen karatéval kezdett, amit sok évig űzött. Lánya születése után kedvtelésből barátaival futni járt, majd később kondi terembe járt. Betegsége miatt egy időre abbahagyta a sportot, de később újra kezdte. 2014-től már önállóan edzett, és a sportoló közösség tagja lett.

Az edzőteremben az egyik edző felajánlotta Leventének, hogy felkészíti egy testépítő versenyre, amire el is kezdték a felkészülést. A versenyt meg is nyerte, majd további testépítő versenyeket is, többek között egy EB második helyezett, valamint egy Ausztria kupa nyertese lett. Amikor a Spartan verseny Vácra jött, felajánlották neki, hogy induljon a futamon. A versenyt a nehézségek ellenére nagyon élvezte és egy nagy játszótérnek érezte, ahol újra gyerek lehetett.

Néhány olyan dolgot is megosztott velünk, amivel mindenki segíthet a hétköznapokban azoknak, akik valamilyen látási sérüléssel élnek:

  • Először kérdezzünk!
  • Ne vegyük ki a kezükből a botot!
  • Ne rángassuk a kezüket, hagyjuk, hogy belénk karoljanak!
  • A segítő kutyák szolgálatban vannak, „dolgoznak”! Ne etessük és ne simogassuk meg őket, és erre a gyerekek figyelmét is hívjuk fel! A kutya figyelmének elvonása nagyon balesetveszélyes.
  • Soha ne a botot tartó keze felől próbáljunk segíteni!
  • A segítő kutyákat mindenhova be kell engedni!

Nem szeretnénk lelőni a poént, de hamarosan egészen más oldalát is megismerhetjük Leventének, amit már nagyon várunk, és szurkolunk neki!

További sikereket és jó egészséget kívánunk!

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente

Hasonló tartalom

A januári Hónap Embere Rábel Éva

A januári Hónap Embere Rábel Éva

Éva egyedül neveli 4 gyermekét, a legidősebb 22 éves, a legkisebb 9, aki autista. Miután elvált egyedül maradt 3 kislánnyal, ami nehéz időszak volt az életében, ám ekkor valakitől kapott egy szatyor ruhát, ami nagyon sokat jelentett neki akkor. Habár ez a személy ma...

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás Tamás életében gyermekkora óta jelen voltak az állatok. A családnál volt kisebb-nagyobb állat, ő egérrel, papagájjal kezdte. Nagyon szerette az állatokat és szívesen gondozta őket már akkor is.Az állatmentésben egy kórház...

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

Floch Julika, mestercukrász 1962-ben kezdte el munkásságát, mint váci vendéglátó. Cukrász szeretett volna lenni. Elmondása szerint ez egy nagyon szép, de nagyon nehéz szakma is. Vácrátóton  nőtt fel, egy ötgyermekes családban, mindig is szorgalmas volt. Férje...

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Fazekas László Debrecenben született. A zenéhez 7 éves korában került közel, először zongorázni tanult. Később megismerkedett az ütőhangszerek csodálatos világával, de a zongorázást sem hagyta abba. 1966-ban szerzett Debrecenben ütőhangszeres tanári diplomát. 1968-ban...