websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente

Szerző: | dec 21, 2022 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Júliusban a Hónap Embere Okos Levente, a Dunakanyari Látássérültek Egyesületének elnöke.

Levente 2009-ben egy betegség miatt lett látássérült. 2011-től kezdődött a rehabilitációja, ahol újra megtanulta a hétköznapi dolgokat, például közlekedni. 2012 óta dolgozik, A Vakok és Gyengénlátók Egyesületénél pedig 2013 óta, ahol rögtön elnökségi tagként kezdett. Később alelnök, majd 2015-től elnök is lett az Egyesületben.

Egyik legfőbb motivációja az volt, hogy önállóan meg tudjon tanulni közlekedni, hogy az akkoriban 10 éves kislányát fel tudja egyedül is nevelni.

Sportolni orvosi javaslatra kezdett, miután cukorbetegséget állapítottak meg nála. 15 évesen karatéval kezdett, amit sok évig űzött. Lánya születése után kedvtelésből barátaival futni járt, majd később kondi terembe járt. Betegsége miatt egy időre abbahagyta a sportot, de később újra kezdte. 2014-től már önállóan edzett, és a sportoló közösség tagja lett.

Az edzőteremben az egyik edző felajánlotta Leventének, hogy felkészíti egy testépítő versenyre, amire el is kezdték a felkészülést. A versenyt meg is nyerte, majd további testépítő versenyeket is, többek között egy EB második helyezett, valamint egy Ausztria kupa nyertese lett. Amikor a Spartan verseny Vácra jött, felajánlották neki, hogy induljon a futamon. A versenyt a nehézségek ellenére nagyon élvezte és egy nagy játszótérnek érezte, ahol újra gyerek lehetett.

Néhány olyan dolgot is megosztott velünk, amivel mindenki segíthet a hétköznapokban azoknak, akik valamilyen látási sérüléssel élnek:

  • Először kérdezzünk!
  • Ne vegyük ki a kezükből a botot!
  • Ne rángassuk a kezüket, hagyjuk, hogy belénk karoljanak!
  • A segítő kutyák szolgálatban vannak, „dolgoznak”! Ne etessük és ne simogassuk meg őket, és erre a gyerekek figyelmét is hívjuk fel! A kutya figyelmének elvonása nagyon balesetveszélyes.
  • Soha ne a botot tartó keze felől próbáljunk segíteni!
  • A segítő kutyákat mindenhova be kell engedni!

Nem szeretnénk lelőni a poént, de hamarosan egészen más oldalát is megismerhetjük Leventének, amit már nagyon várunk, és szurkolunk neki!

További sikereket és jó egészséget kívánunk!

Hasonló tartalom

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

János Pécsen végzett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán egy képzésen, ahol egyszerre tanult acélgyártást, téglagyártást és kerámiát. A DDC elődjénél 43 évvel ezelőtt kezdett dolgozni, ami a beremendi cementgyár volt, és ez volt az első munkahelye. Itt lakatosként...

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

Rusvay Balázs 1956-ban született Vácon. Egészen az érettségiig itt is tanult, majd a szentendrei mentőállomáson kezdett dolgozni 1974-ben. Miután a honvédségtől leszerelt, a váci mentőállomáson dolgozott, és a főiskolát is befejezte. 1986-tól 2 évvel ezelőtti...

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Csanád 10 éve kajakozik, 9 éves kora óta. Először csak hobbiként tekintett rá, azonban az első komoly eredménye után, amelyet egy Országos Bajnokságon ért el, magával ragadta a versenyszellem. Nagyon élvezi a kajakozást, és azt, hogy a természetben sportolhat,...

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János pedagógus, karate edző. Élete egybe forrt a Familia Gladiatoria Pannonica Egyesülettel, mely 37 évvel ezelőtt alakult meg, és amely egy civil hagyományőrző egyesület. Nagyon sok gladiátor-és misztérium játékot mutattak be...