websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Szerző: | jan 27, 2023 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Csanád 10 éve kajakozik, 9 éves kora óta. Először csak hobbiként tekintett rá, azonban az első komoly eredménye után, amelyet egy Országos Bajnokságon ért el, magával ragadta a versenyszellem. Nagyon élvezi a kajakozást, és azt, hogy a természetben sportolhat, vízközelben. 

2020 szeptemberében jutott ki első nemzetközi versenyére, az Olimpiai Reménységek versenyre, ahol K2 1000 méteren negyedik helyezést szerzett. A következő évben Lengyelországban vett rész a Gyorsasági Európa Bajnokságon, majd Moszkvában. Kajak Maraton Európa Bajnokságon is, ahol K1 22km-en első helyen végzett. 

2021 októberében a Kajak Maraton Világbajnokságon Romániában egyes és páros számban is kvalifikálta magát a világversenyre, és mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott. 

Tavaly a Gyorsasági Európa Bajnokságon már az U23 kategóriában versenyzett Belgrádban, majd a Kajak Maraton Európa Bajnokságon Dániában, ls a Kajak Maraton Világbajnokságon is versenyzett Portugáliában, ahol az U23 kategóriában legfiatalabbként a negyedik helyen végzett. 

Csanádnak négy testvére van, keresztény családból származik, nagyon szereti az ünnepeket, és nagyon fontos neki a családjával töltött idő. A kajakozással egy időben kezdett vadászkürtön is játszani, amivel szintén járt versenyekre és azóta is lép fel koncerteken. 

Csanád idén végez a gimnáziumban, és tervei között szerepel a tovább tanulás is. 

Nagyon hálás edzőjének, László Csabának, akiről azt mondta, szakmai tudása nélkül nem sikerült volna ezeket az eredményeket elérni, és reméli, hogy a továbbiakban is hasonlóan szép eredményekkel tudja öregbíteni Vác város hírnevét. Álmai között szerepel az, hogy képviselhesse Magyarországot egyszer az Olimpián. 

Gratulálunk az eddig elért eredményeihez és további sikereket kívánunk!

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Hasonló tartalom

A januári Hónap Embere Rábel Éva

A januári Hónap Embere Rábel Éva

Éva egyedül neveli 4 gyermekét, a legidősebb 22 éves, a legkisebb 9, aki autista. Miután elvált egyedül maradt 3 kislánnyal, ami nehéz időszak volt az életében, ám ekkor valakitől kapott egy szatyor ruhát, ami nagyon sokat jelentett neki akkor. Habár ez a személy ma...

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás Tamás életében gyermekkora óta jelen voltak az állatok. A családnál volt kisebb-nagyobb állat, ő egérrel, papagájjal kezdte. Nagyon szerette az állatokat és szívesen gondozta őket már akkor is.Az állatmentésben egy kórház...

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

Floch Julika, mestercukrász 1962-ben kezdte el munkásságát, mint váci vendéglátó. Cukrász szeretett volna lenni. Elmondása szerint ez egy nagyon szép, de nagyon nehéz szakma is. Vácrátóton  nőtt fel, egy ötgyermekes családban, mindig is szorgalmas volt. Férje...

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Fazekas László Debrecenben született. A zenéhez 7 éves korában került közel, először zongorázni tanult. Később megismerkedett az ütőhangszerek csodálatos világával, de a zongorázást sem hagyta abba. 1966-ban szerzett Debrecenben ütőhangszeres tanári diplomát. 1968-ban...