websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Szerző: | jan 27, 2023 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Csanád 10 éve kajakozik, 9 éves kora óta. Először csak hobbiként tekintett rá, azonban az első komoly eredménye után, amelyet egy Országos Bajnokságon ért el, magával ragadta a versenyszellem. Nagyon élvezi a kajakozást, és azt, hogy a természetben sportolhat, vízközelben. 

2020 szeptemberében jutott ki első nemzetközi versenyére, az Olimpiai Reménységek versenyre, ahol K2 1000 méteren negyedik helyezést szerzett. A következő évben Lengyelországban vett rész a Gyorsasági Európa Bajnokságon, majd Moszkvában. Kajak Maraton Európa Bajnokságon is, ahol K1 22km-en első helyen végzett. 

2021 októberében a Kajak Maraton Világbajnokságon Romániában egyes és páros számban is kvalifikálta magát a világversenyre, és mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott. 

Tavaly a Gyorsasági Európa Bajnokságon már az U23 kategóriában versenyzett Belgrádban, majd a Kajak Maraton Európa Bajnokságon Dániában, ls a Kajak Maraton Világbajnokságon is versenyzett Portugáliában, ahol az U23 kategóriában legfiatalabbként a negyedik helyen végzett. 

Csanádnak négy testvére van, keresztény családból származik, nagyon szereti az ünnepeket, és nagyon fontos neki a családjával töltött idő. A kajakozással egy időben kezdett vadászkürtön is játszani, amivel szintén járt versenyekre és azóta is lép fel koncerteken. 

Csanád idén végez a gimnáziumban, és tervei között szerepel a tovább tanulás is. 

Nagyon hálás edzőjének, László Csabának, akiről azt mondta, szakmai tudása nélkül nem sikerült volna ezeket az eredményeket elérni, és reméli, hogy a továbbiakban is hasonlóan szép eredményekkel tudja öregbíteni Vác város hírnevét. Álmai között szerepel az, hogy képviselhesse Magyarországot egyszer az Olimpián. 

Gratulálunk az eddig elért eredményeihez és további sikereket kívánunk!

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Hasonló tartalom

A májusi Hónap Embere Magyari József

A májusi Hónap Embere Magyari József

Magyari József a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, mezőgazdász szülőktől származik. Józsefnek egész életét átitatja a sport és annak szeretete. Először a kézilabda és a labdarúgás keltette fel az érdeklődését, akkori...

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

Vidéki családból származik, és 9 éves korában döntötte el, hogy tanítani szeretne. Voltak hatások, amik arra késztették volna, hogy ne tanítónéni legyen, de végül kitartott a hivatás mellett, amely egész életében úgy érezte, hogy az övé. Sok gyerek volt náluk a...

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Gyakorlatilag gyerekkorától meghatározó volt a sport az életében. Kisvácon született és gyermekként hétvégeken délelőtt a kézilabda délután a focimeccsekre járt. Református családból származik, László bátyja, Katalin nővére után harmadik gyermekként. A szülei mindent...

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Június 6-án voltunk a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskola gyereknapján, és megkértük két barátunkat, Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Imre Roland művész urat, aki az Operett Színház művésze, hogy tartsanak velünk, akik mindketten azonnal igent...