websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

Az októberi Hónap Embere Sellyei Csanád

Szerző: | jan 27, 2023 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

Csanád 10 éve kajakozik, 9 éves kora óta. Először csak hobbiként tekintett rá, azonban az első komoly eredménye után, amelyet egy Országos Bajnokságon ért el, magával ragadta a versenyszellem. Nagyon élvezi a kajakozást, és azt, hogy a természetben sportolhat, vízközelben. 

2020 szeptemberében jutott ki első nemzetközi versenyére, az Olimpiai Reménységek versenyre, ahol K2 1000 méteren negyedik helyezést szerzett. A következő évben Lengyelországban vett rész a Gyorsasági Európa Bajnokságon, majd Moszkvában. Kajak Maraton Európa Bajnokságon is, ahol K1 22km-en első helyen végzett. 

2021 októberében a Kajak Maraton Világbajnokságon Romániában egyes és páros számban is kvalifikálta magát a világversenyre, és mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott. 

Tavaly a Gyorsasági Európa Bajnokságon már az U23 kategóriában versenyzett Belgrádban, majd a Kajak Maraton Európa Bajnokságon Dániában, ls a Kajak Maraton Világbajnokságon is versenyzett Portugáliában, ahol az U23 kategóriában legfiatalabbként a negyedik helyen végzett. 

Csanádnak négy testvére van, keresztény családból származik, nagyon szereti az ünnepeket, és nagyon fontos neki a családjával töltött idő. A kajakozással egy időben kezdett vadászkürtön is játszani, amivel szintén járt versenyekre és azóta is lép fel koncerteken. 

Csanád idén végez a gimnáziumban, és tervei között szerepel a tovább tanulás is. 

Nagyon hálás edzőjének, László Csabának, akiről azt mondta, szakmai tudása nélkül nem sikerült volna ezeket az eredményeket elérni, és reméli, hogy a továbbiakban is hasonlóan szép eredményekkel tudja öregbíteni Vác város hírnevét. Álmai között szerepel az, hogy képviselhesse Magyarországot egyszer az Olimpián. 

Gratulálunk az eddig elért eredményeihez és további sikereket kívánunk!

Hasonló tartalom

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

János Pécsen végzett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán egy képzésen, ahol egyszerre tanult acélgyártást, téglagyártást és kerámiát. A DDC elődjénél 43 évvel ezelőtt kezdett dolgozni, ami a beremendi cementgyár volt, és ez volt az első munkahelye. Itt lakatosként...

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

A novemberi Hónap Embere Rusvay Balázs

Rusvay Balázs 1956-ban született Vácon. Egészen az érettségiig itt is tanult, majd a szentendrei mentőállomáson kezdett dolgozni 1974-ben. Miután a honvédségtől leszerelt, a váci mentőállomáson dolgozott, és a főiskolát is befejezte. 1986-tól 2 évvel ezelőtti...

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János

A szeptemberi Hónap Embere Weixelbaum János pedagógus, karate edző. Élete egybe forrt a Familia Gladiatoria Pannonica Egyesülettel, mely 37 évvel ezelőtt alakult meg, és amely egy civil hagyományőrző egyesület. Nagyon sok gladiátor-és misztérium játékot mutattak be...

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge

Az augusztusi Hónap Embere Kuczora Csenge. Csenge 6 éves kora óta kézilabdázik, érettségi után jött Vácra játszani 2018-ban. Életében a fő irányvonal a sport, jelenleg is mozgásterápiával kapcsolatos szakmát tanul a kézilabda mellett. Eddigi legnagyobb eredményének az...