websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

Szerző: | nov 14, 2023 | Hónap embere | 0 hozzászólás

Simon Máriának gyerekkora óta végigkíséri életét a zene. Azért kezdett el zongorázni, hogy kántorálhasson majd, ezzel együtt a Cecília kórusban is énekelt. Benne volt a mindennapjaiban a zene a tanulás mellett. A Fehérek templomában a kórusalakítás óta a liturgiában szolgálnak. Mérnöki diplomát szerzett, így mérnökként dolgozik az egyházmegyénél. Különösen kedvesek számára a műemlék, illetve védett épületek.
Nemrégiben kórus találkozót tartottak, ahol öt kórus jött össze, ahol a Fehérek Templomának kórusa, a Szent Domonkos kórus volt a házigazda. Ezt a találkozót Máriáék kórusa szervezte a Mária úttal közösen. Nagy örömet jelentett számára, hogy részt vehettek a találkozón. Meghitt volt, együtt imádkoztak. „Ez a fajta közösség, hogy tudunk egymásnak örülni, tudunk egymásnak segíteni ez erőt ad. A másik fontos dolog, hogy nyitottak legyünk és befogadóak” – mondja.
Azt vallja, hogy a Jóisten Őt a tenyerén hordozza, a dolgok összeállnak körülötte, és mindig úgy rendeződnek, ahogy az a legjobb.
A kórus 16-20 főből áll, de egy húsvéti passión többen vannak, a korosztály vegyes. A legfiatalabb tag a húga kislánya, aki csupán másfél éves. Kifejezetten templomi kórus az övék, a tagoknak szinte egy második családja ez a kis közösség. Elsődleges céljuk az együtt készülés lelkületben, most például az adventi időszakban fognak együtt készülődni az ünnepekre. Utána jön egy csendesebb időszak, farsangra pedig majd jelenetekkel készülnek templomokban.
A Pápa látogatáskor is megjelentek, közösen készültek, azt mondja, már a felkészülés maga örömet adott. Érződik hangján az öröm, hogy adhat más embereknek lelkileg, és hitből cselekszik. Mária a Szent Sír Lovagrend tagja is.
Vácot nagyon szereti, otthonának érzi, a szép épületekben is szeret gyönyörködni. Úgy véli, hogy a zene nagyon sokat segít az ember életében.
Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

Hasonló tartalom

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Fazekas László Debrecenben született. A zenéhez 7 éves korában került közel, először zongorázni tanult. Később megismerkedett az ütőhangszerek csodálatos világával, de a zongorázást sem hagyta abba. 1966-ban szerzett Debrecenben ütőhangszeres tanári diplomát. 1968-ban...

Az augusztusi Hónap Embere Stöckler Bernadett

Az augusztusi Hónap Embere Stöckler Bernadett

Stöckler Bernadett korábban a Fradiban tornázott és később edzősködött is ott. 22 éve költözött vissza Vácra Barcelonából. Innen is fakad az Egyesületének a neve: Puente, ami hidat jelent, mert kapcsolatot teremt az emberek, városok között. Szerette volna, ha a...

A júliusi Hónap Embere Dr Áfra Tamás

A júliusi Hónap Embere Dr Áfra Tamás

Nincs olyan váci lakos, aki ne ismerné Dr Áfra Tamás nevét. Doktor Úr 61 évig praktizált, és végezte a gyógyítást. Már 5-6 éves korában tudta, hogy gyógyítással szeretne foglalkozni. Valamiért az a szó, hogy doktor bácsi nagyon tetszett neki. Amikor megkérdezte tőle...

A májusi Hónap Embere Magyari József

A májusi Hónap Embere Magyari József

Magyari József a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, mezőgazdász szülőktől származik. Józsefnek egész életét átitatja a sport és annak szeretete. Először a kézilabda és a labdarúgás keltette fel az érdeklődését, akkori...