websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

A májusi Hónap Embere Magyari József

Szerző: | aug 11, 2023 | Hónap embere | 0 hozzászólás

Magyari József a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, mezőgazdász szülőktől származik. Józsefnek egész életét átitatja a sport és annak szeretete. Először a kézilabda és a labdarúgás keltette fel az érdeklődését, akkori testnevelő tanárának hála, akit példaképének is tart mind a mai napig. Szerette a mezőgazdaságot és Putnokon ebbe az irányba is indult el, de középiskolás korában rájött, hogy az ő elhivatottsága a tanítás. Főiskolai tanulmányait biológia-testnevelés szakon folytatta, amellyel párhuzamosan a Testnevelési Főiskolán az edzői képzést is elvégezte. Ebben az időben is aktívan sportolt és több dobogós helyezést is elért. Tanulmányai befejeztével Verőcén kezdett dolgozni, ahol hamarosan vezető lett, és 21 évig tanított ott.

2005-től ő lett az Árpád Fejedelem Iskola igazgatója, mindemellett tanított az Apor Vilmos Főiskolán és a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumban is.

Tanulmányai befejezte óta is folyamatosan képzi magát, igyekszik mindig naprakész lenni, vagy ha lehet, kicsit meg is előzni a korát.

Akár a tanítást, akár a sportot, mindig 110%-on teljesíti. Hisz abban, hogy minden gyerek kreatív, csak a kezükbe kell adni a megfelelő eszközöket és irányt mutatni nekik. Mind a 550 gyerekre, aki az iskolába jár, nagyon büszke.

A váci sport életében megkerülhetetlen személy, többek között az ő és Szikora Gyula munkája az, amely megalapította, létre hozta és azóta is igen magas színvonalon tartja a Reménység Sportegyesületet.

Jelenleg készülnek a VB-re, az iskolacsapattal futhat váltót 10×200 méteren. A csapat tagjai 5 fiú és 5 lány. Reméljük, nagy élményben lesz részük.

Moravcsik Angéla, gerelyes, és Fekete Fédra magasugró pedig indulhatnak a VB-n. Büszkék vagyunk rájuk!

Immár 40 éve szolgálja az oktatást és annyira szerény a hihetetlen teljesítménye ellenére is, hogy csak a beszélgetésünk végén említette meg, hogy ő címzetes egyetemi docens.

Végtelenül büszkék vagyunk rá, további jó egészséget, aktív pedagógus és sportoló éveket kívánunk!

A májusi Hónap Embere Magyari József

Hasonló tartalom

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

Vidéki családból származik, és 9 éves korában döntötte el, hogy tanítani szeretne. Voltak hatások, amik arra késztették volna, hogy ne tanítónéni legyen, de végül kitartott a hivatás mellett, amely egész életében úgy érezte, hogy az övé. Sok gyerek volt náluk a...

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Gyakorlatilag gyerekkorától meghatározó volt a sport az életében. Kisvácon született és gyermekként hétvégeken délelőtt a kézilabda délután a focimeccsekre járt. Református családból származik, László bátyja, Katalin nővére után harmadik gyermekként. A szülei mindent...

A márciusi Hónap Embere Vas Vilmos

A márciusi Hónap Embere Vas Vilmos

Vas Vilmos 1937-ben született Vácon, hatan voltak testvérek. Gyerekkora óta érdekli a bőrdíszművesség. Utcájukban volt egy szíjgyártó bácsi, aki labdákat készített. Sportkedvelő volt, igazolt focista és ökölvívó is. Rákospalotán volt egy nagy gyár, ahol ami a...

A februári Hónap Embere Kápolnai Jenő

A februári Hónap Embere Kápolnai Jenő

Kápolnai Jenő 1980. óta dolgozik Vácon a Zeneiskolában, ez az első munkahelye, mint a Váci Ifjúsági Fúvószenekar vezetője. A Zeneművészeti Főiskola trombita szakán végzett, később fúvós karnagyi oklevelet is szerzett. Már gyerekkora óta érdekelte a fúvós zene. Először...