websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

A januári Hónap Embere Rábel Éva

Szerző: | febr 28, 2024 | Hónap embere | 0 hozzászólás

Éva egyedül neveli 4 gyermekét, a legidősebb 22 éves, a legkisebb 9, aki autista. Miután elvált egyedül maradt 3 kislánnyal, ami nehéz időszak volt az életében, ám ekkor valakitől kapott egy szatyor ruhát, ami nagyon sokat jelentett neki akkor. Habár ez a személy ma már nincs köztünk, minden adományozásnál eszébe jut, amikor neki segítettek.

Talán innen indult az, hogy ő is segíteni szeretne másokon. Ma már külön csoportja van az adományozóinak, akiknek minden átadásról képeket készít (arc nélkül természetesen), hogy lássák, valóban oda kerülnek az adományok, ahová azokat eredetileg szánták.

Mindenféle dolgokra van szükségük az embereknek, akik hozzá fordulnak: konyhaeszközök, könyvek, lakástextil. Ezeket mindet igyekszik is Éva összegyűjteni és addig tárolni, amíg biztosra nem megy, hogy a lehető legmegfelelőbb helyre kerülnek az adományok. Volt, hogy egy gyerekülést fél évig tárolt otthon, mire gazdára talált, mivel ezeket az adományokat otthon tudja elraktározni. Van néhány ember, aki szokott segíteni neki átválogatni a dolgokat.

Rengeteg játékot vesz át, és ezek általában sérül gyerekekkel foglalkozó intézményekhez kerülnek. Tavaly például a Pivár iskolában a könyvjutalmak Éva jóvoltából kerültek a gyerekekhez, de a Cházár kollégiumba is többször vitt plüssöket.

Éva életét jelenleg a jótékonykodás mellett legkisebb gyermeke gondozása tölti ki. Amíg gyermeke iskolában van, napi 100-150 kilométert is megy az adományokért, vagy azért, hogy eljuttassa azokat a megfelelő helyre.

Tanulmányai folyamatban vannak, a jövőben szeretne virtuális asszisztens lenni. Nagyon érdekli a számítástechnika, gyors-és gépírást is tanult, de érdeklődési köre nagyon széles, ebbe például az autók is bele tartoznak.

Éva rendíthetetlen mosollyal végzi ezt a munkát, ami után természetesen ő nem profitál, minden adományt tovább ad a legmegfelelőbb helyre.

Amennyiben valaki segítené Éva munkáját, vagy esetleg maga is segítségre szorulna, Messengeren tud vele kapcsolatba lépni.

Sok kitartást, jó egészséget kívánunk további munkájában! Gratulálunk!

A januári Hónap Embere Rábel Éva

Hasonló tartalom

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás

A decemberi Hónap Embere Tárnyik Tamás Tamás életében gyermekkora óta jelen voltak az állatok. A családnál volt kisebb-nagyobb állat, ő egérrel, papagájjal kezdte. Nagyon szerette az állatokat és szívesen gondozta őket már akkor is.Az állatmentésben egy kórház...

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

A novemberi Hónap Embere Floch Julika

Floch Julika, mestercukrász 1962-ben kezdte el munkásságát, mint váci vendéglátó. Cukrász szeretett volna lenni. Elmondása szerint ez egy nagyon szép, de nagyon nehéz szakma is. Vácrátóton  nőtt fel, egy ötgyermekes családban, mindig is szorgalmas volt. Férje...

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Az októberi Hónap Embere Fazekas László

Fazekas László Debrecenben született. A zenéhez 7 éves korában került közel, először zongorázni tanult. Később megismerkedett az ütőhangszerek csodálatos világával, de a zongorázást sem hagyta abba. 1966-ban szerzett Debrecenben ütőhangszeres tanári diplomát. 1968-ban...

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

A szeptemberi Hónap Embere Simon Mária

Simon Máriának gyerekkora óta végigkíséri életét a zene. Azért kezdett el zongorázni, hogy kántorálhasson majd, ezzel együtt a Cecília kórusban is énekelt. Benne volt a mindennapjaiban a zene a tanulás mellett. A Fehérek templomában a kórusalakítás óta a liturgiában...