websikehealthcheck

Számlaszámunk: 10401103-50526978-77571009

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

Szerző: | jan 31, 2023 | hírek, Hónap embere | 0 hozzászólás

János Pécsen végzett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán egy képzésen, ahol egyszerre tanult acélgyártást, téglagyártást és kerámiát.

A DDC elődjénél 43 évvel ezelőtt kezdett dolgozni, ami a beremendi cementgyár volt, és ez volt az első munkahelye. Itt lakatosként dolgozott először, de később volt műszakvezető, főművezető, üzemvezető, osztályvezető is, illetve a beruházásokkal is foglalkozott.

1997-ben ugyan az a cég vette meg a beremendi és a váci cementgyárat, így költözött Vácra. Először főmérnökként dolgozott, ennek köszönhetően másfél év leforgása alatt végigjárhatta a tulajdonos külföldi gyárait, többek között Kanadában, Belgiumban, vagy Németországban, ahol hónapokat töltött a gyárak és a folyamatok megismerésével.

1998-tól gyárigazgató lett, majd műszaki vezérigazgató, kereskedelmi és marketing vezérigazgató és 2007-től pedig ő töltötte be az elnök-vezérigazgató pozíciót.

A cég valamennyi területén dolgozott pályafutása során, így például karbantartáson, termelésen, értékesítésen is, és a nagy beruházásokat is koordinált.
Munkája mellett különböző tanfolyamokat illetve egy MBA képzést is elvégzett, valamint megtanult németül és angolul is.

36 éve házas, két gyermeke és négy unokája van, és természetesen velük tölti legszívesebben szabadidejét. Emellett nagyon szeret olvasni, és motorozni. Ha ideje engedi, motoros túrákra is szívesen elmegy.

Nyugdíj után sem tervez unatkozni, első éve már most be van osztva, de azt mondta, hogy első sorban több időd szeretne tölteni a családjával, illetve egy hosszabb motoros túrára is szívesen elmenne.

A beszélgetést egy idézettel zárta, amit átültetett a saját életébe is:

„Meg kell tanulnunk megbecsülni azt, amink van”

Kellemes és tartalmas nyugdíjas éveket kívánunk!

A decemberi Hónap Embere Szarkándi János

Hasonló tartalom

A májusi Hónap Embere Magyari József

A májusi Hónap Embere Magyari József

Magyari József a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből, mezőgazdász szülőktől származik. Józsefnek egész életét átitatja a sport és annak szeretete. Először a kézilabda és a labdarúgás keltette fel az érdeklődését, akkori...

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

A júniusi Hónap Embere Sisa Sándorné

Vidéki családból származik, és 9 éves korában döntötte el, hogy tanítani szeretne. Voltak hatások, amik arra késztették volna, hogy ne tanítónéni legyen, de végül kitartott a hivatás mellett, amely egész életében úgy érezte, hogy az övé. Sok gyerek volt náluk a...

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Az áprilisi Hónap Embere Nyári József

Gyakorlatilag gyerekkorától meghatározó volt a sport az életében. Kisvácon született és gyermekként hétvégeken délelőtt a kézilabda délután a focimeccsekre járt. Református családból származik, László bátyja, Katalin nővére után harmadik gyermekként. A szülei mindent...

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Gyereknap a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskolában

Június 6-án voltunk a Pivár Ignác Általános Iskola És Speciális Szakiskola gyereknapján, és megkértük két barátunkat, Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Imre Roland művész urat, aki az Operett Színház művésze, hogy tartsanak velünk, akik mindketten azonnal igent...