Számlaszámunk: K&H 10401103-50526978-77571009

A hónap embere Horányi Dóra 2021. július

Július hónapban a Hónap Embere Horányi Dóra 19 éves váci kenus, az Újpesti Bródy Imre Gimnázium tanulója.

Az első edzője Szabó Miklós volt, akinek feltűnt Dóri tehetsége és szorgalma. A vízi pályafutását sárkányhajósként kezdte, amikor a Juhász Gyula Általános Iskolából egy tornaórán levitték őket a Dunára sárkányhajózni. Nagyon megtetszett neki a sportág és a víz közelsége is. Fél év sárkányhajózás után edzője javaslatára kezdett kenuzni. 

Szülei az első időkben kíváncsisággal figyelték Dóri kezdeti szárnycsapásait, majd minden erejükkel támogatták a tehetséges sportolót. Vácon az első kenus lány volt. 2015-ben kezdett kenuzni Vácon, a Váci Kajak Kenu SE-ben, Bánszky Imrénél. 5 éve a korosztályos válogatott tagja, és számos nemzetközi versenyre is kijutott. Az első nemzetközi érmet 10 km-en 2018-ban szerezte az Ifjúsági Maraton Európa Bajnokságon. 2019-ben szintén ott volt a korosztályos maraton EB-n, ahol már 3 érmet sikerült nyernie különböző versenytávokon. 2020-ban az év egyetlen nemzetközi eseményén, az Olimpiai Reménységek Versenyén sikerült 500 méteren aranyérmet nyernie. 2021-ben rövidtávos versenyeken indult, és a tavaszi szegedi Világkupán egy ezüstéremmel nyitotta az évet, már a felnőttek között. Késóbb a felnőttek Európa Bajnokságon ezüstérmet szerezett, majd az U23-as EB-n aranyérmet nyert 200m egyesben.

A tokiói Olimpián tartalékként volt a csapatban. Az Olimpia utáni felnőtt Magyar Bajnokságon olimpiai számban 3. helyezett lett Az év utolsó és egyben legfontosabb versenyén, az U23-as Világbajnokságon 6. helyen zárt egyéniben, csapatban pedig világbajnoki címet szerzett. Az idei tanévben fog érettségizni, és a Testnevelési Egyetemen szeretné folytatni a tanulmányait. Távolabbi céljai közé tartozik, hogy részt vehessen a 2024-es párizsi Olimpián.

Szívből gratulálunk az eddig elért sikereihez, további sikereket és eredményes pályafutást kívánunk!
A díjat a Fónagy&Walter Vendégházban adtuk át.

Share on facebook
Oszd meg ismerőseiddel!
Július hónapban a Hónap Embere Horányi Dóra 19 éves váci kenus

Az oldalunk sütiket használ. Ha nem tudod mi az a süti, ne fogadd el! Nézz utána!