Számlaszámunk: K&H 10401103-50526978-77571009

A hónap embere Helembai Fanny 2021. augusztus

Augusztusban a Hónap Embere Helembai Fanny, válogatott kézilabdázó.

Már gyerekkora óta Vácott kézilabdázott, ez a klub a nevelőegyesülete. Két évig a Piarista Gimnáziumba járt, majd a kézilabda miatt váltott a Váci Madách Imre Gimnázium sporttagozatára. Már általános iskolában is örökmozgó típus volt, és nagyon szeretett sportolni, a Váci Kézilabda Egyesületben teljesedett ki a tehetsége.

Édesanyja szerette volna vízi sportok irányába terelni, de Fanny kitartott a kézilabda mellett. Az első edzője Ottó Katalin volt, vele volt a csapat Ifjúsági Bajnok lett, majd Németh Adrás irányításával NB1B-be is eljutott a csapata, ahol kettős játékengedéllyel játszhatott és másodosztályban meg is nyerték a bajnokságot. Együtt játszott Kirsner Erikával és Tóth Timivel is, ami nagy lehetőség volt a fejlődése szempontjából. Az utánpótlás korosztályban igazán kimagasló sikereket ért el.

Felnőtt korosztályban talán a 2020-as évet tartja a legsikeresebbnek, mert Szilágyi Zoltán vezetésével a csapa negyedik helyezést ért el a bajnokságban. Egy éve került be a válogatottba, először Dániában volt külföldön Európa Bajnokságon, az idén pedig kijutott az Olimpiára, ahol először, mint tartalék játékos és volt szerencséje bekerülni az olimpiai faluba is. Az Olimpia Fanny szerint minden sportoló álma.

Ebben és a következő szezonban Vácon van szerződése, és nagyon szeretne stabil tag maradni a válogatottban és kijutni minden világversenyre. Tervei között szerepel továbbá, hogy felvételizik az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre Egerbe.

További sikereket kívánunk!

Share on facebook
Oszd meg ismerőseiddel!
hónap embere Helembai Fanny

Az oldalunk sütiket használ. Ha nem tudod mi az a süti, ne fogadd el! Nézz utána!