Számlaszámunk: K&H 10401103-50526978-77571009

A hónap embere Borsa Brown 2021. február

Egyesületünk februárban a Hónap Embere díjat városunk szülöttjének, Borsa Brown írónőnek adta át. A 2013 óta publikáló írónőnek eddig 19 regénye és több novellája is megjelent nyomtatásban. A 19 könyv között van egy mesekönyv is.

A művei több, mint 250 ezer példányban keltek el. Nem csak Magyarországon, hanem a világ rengeteg országában olvassák, például Franciaországban, Szlovákiában, Romániában, Svájcban, Angliában, Ausztriában, Hollandiában, Németországban, Skóciában, Dániában, Szerbiában, Mexikóban, Kanadában, Észak-Írországban, Walesben, Szaúd-Arábiában, Svédországban, Cipruson, az Egyesült Államokban, Algériában, Szlovéniában, Ukrajnában, Olaszországban, Egyiptomban, Belgiumban.

2021 februárjának hónap embere Borsa Brown.

Legutóbbi könyve idén február 8-án jelent meg. Nem csak írott formában kaphatóak könyvei, hanem néhány műve már hangoskönyv és e-book formájában is elérhető. Az írás mellett karitatív kezdeményezésekben is előszeretettel vesz részt. Olvasói közössége a Facebookon és Instagramon is összetart, és az írónő folyamatos kapcsolatban áll velük. 

Borsa Brown (Szobonya Erzsébet) álnéven publikáló magyar író. 1975-ben született Vácott. Gyermekéveinek szerves része volt a sport, tanulmányait is sporttagozaton végezte. A magyar irodalommal kapcsolatban elsőként Ady Endre versei érintették meg, ekkor kezdett ő is alkotni, de csak saját szórakoztatásra. A versenysporttal később felhagyott, majd a pszichológia iránti érdeklődésből egészségügyi szakközépiskolában érettségizett. Később egy nemzetközi multinacionális cég középvezetője lett, majd második gyermeke születése után családi vállalkozásba kezdett. Emellett online cikkei jelentek meg, elsősorban az anyaság, és nőiesség témájában. 

Első könyve 2013-ban jelent meg az Álomgyár Kiadó gondozásában, melynek címe: A maffia ágyában. 2015-ben robbant be a köztudatba, Az Arab című regényével, melyet több rangos díjra is jelöltek, és ami még abban az évben az Év Könyve kitüntetést kapta. 2014 óta folyamatosan jelölik az Aranykönyv díjra, ahol szinte mindig dobogós helyet ér el. 2017-ben az év legolvasottabb írójának választották. 2020-ban vehette át Áder János Köztársasági Elnök Úr kitüntető levelét, melyet a „Frontvonal” katonai album elismeréseként kapott, ami a Magyar Honvédség, és a Honvédelmi Minisztérium támogatásával jött létre. 2021-ben megalapította a B.B. Books Akadémia és Könyvkiadót. Mottója: Annyiszor élsz, ahány könyvet olvasol.

Share on facebook
Oszd meg ismerőseiddel!

Az oldalunk sütiket használ. Ha nem tudod mi az a süti, ne fogadd el! Nézz utána!